کناف و سقف کاذب
روش اصولی بتونه کاری و نقاشی کناف
- 16
- 36346
پس از انجام کناف ساختمان نیاز به نقاشی و رنگ آمیزی دارد.
ولی آیا روش نقاشی کناف نیز مانند دیوار های گچی است؟
آیا کناف باید بتونه کاری خاصی شود؟
روش نقاشی کناف چیست؟
چگونه کناف را بتونه کنیم؟
از چه بتونه ای استفاده کنیم؟
در این مقاله سعی میکنیم روش اصولی بتونه کاری کناف را خدمت شما عزیزان ارائه نماییم ، و روش های مشابه و مطلوب را نیز برسی مینماییم تا مزایا و معایب آنها برسی شود.
پس از اجرای کناف در ساختمان معمولا سوراخ کاری های هالوژن ها و برق کشی آنها به صورت کامل انجام میشود.
علت این امر این است که پس از نقاشی کناف، کمترین دستکاری در کناف ایجاد شود. زدن سوراخ هالوژنها اجباری است. چون در هنگام سوراخ کاری از دریل استفاده میشود و ممکن است با لرزش دریل، کناف رنگ شده، ترک بخورد. در ضمن قبل از رنگ، جای شاسی ها مشخص است و برقکار موظف است جوری نقشه برق را اجرا کند تا سوراخ ها روی سازه های کناف نباشد. البته در مواقع لزوم بریدن قسمتی از سازه موردی ایجاد نمیکند، ولی امکان دارد زیر سازی کار را ضعیف شود و کناف پس از نقاشی ترک بخورد.
در مورد سیم کشی نیز به نظر میاید حتما باید انجام شود. حتی توصیه میکنیم که سوکتهای هالوژن ها نیز سربندی شود تا پس از رنگکاری کمترین دستکاری انجام شود. البته برق کش ساختمان ممکن است برای راحتی کار خودش تاکید کند پس از نقاشی سیمکشی ها را انجام دهد. ولی با توجه به دلایل بالا، تاکید میکنیم قبل از رنگکاری سیمکشی ها انجام شود.
حال به سراغ نقاشی کناف میرویم:
معمولا در هنگام نصب کناف کلیه درزهای صفحات کناف باید پخ بخورد. البته بسیاری از کناف کارها این پخ را ایجاد نمیکنند. نقاش در ابتدای کار باید محل اتصال صفحات را با کاتر یا همان تیغ موکت بری پخ بزند.(البته این کار از نظر شرکت کناف اصولی نیست ولی چنانچه نصاب پخ ها را ایجاد نکرده نقاش باید حتما پخ بزند.)
مد نظر داشته باشید که لبه های اصلی کناف پخ نمیخورد. ولی محل اتصال صفحات که از برش پنل ها ایجاد شده است باید تماما پخ بخورد.در ضمن لبه های قائم نیز نیازی به پخ ندارد. این برش کوچک در محل اتصال باعث میشود بتونه کناف کاملا محل اتصال دو قطعه پنل را پر کند و پس از خشک شدن بتونه، کار انجام شده، کاملا متصل به هم و یکدست شود.
حالا تمامی درزها را با بتونه درزگیری کناف پر کرده و بلافاصله تیپ روی آن میاندازیم.
روش درست کردن بتونه بسیار ساده است. روی کیسه های بتونه درزگیری روش درست کردن بتونه ذکر شده است. ولی به طور خلاصه ابتدا مقداری آب در یک ظرف میریزیم و سپس به آرامی پودر کناف را اضافه میکنیم. مواظب باشید که زیاد این ترکیب را هم نزنید و قاطی نکنید. ابتدا باید به خمیری نرم دست پیدا کنید و بعد نیز هیچ گونه دستکاری در بتونه نکنید. چون زود سفت وجامد میشود. بتونه کناف ظرف مدت نیم ساعت تا چهل دقیقه خشک میشود، پس به مقدار کم بسازید و استفاده کنید از دو کاردک نقاشی استفاده کنید و بتونه را روی سطح بزنید.
انواع بتونه درزگیری با برند های متفاوت وجود دارد که البته کیفیت آنها نیز متفاوت است.
برای خرید انواع بتونه اینجا را کیلیک نمایید.
سپس تمامی درزها باید تیپ یا تور کشیده شود. در مورد تور کشی ذکر این نکته الزامی است که کلیه محل اتصالها که از صفحات مجزای پنل نصب شده است باید تور کشیده شود. بسیاری از نقاش ها محل اتصال کناف با دیوارهای گچی را نیز تیپ میاندازند در نظر داشته باشید که تور مصرفی حتما جوری انداخته شود تا محل برش را بپوشاند.
تور کناف باعث میشود تا کناف ترک نخورد و بتونه را درگیر با پنل ها نکه میدارد.
هنگامی که شما یک لایه بتونه قبل از تیپ میزنید، باعث میشود مطمئن شوید که درز ایجاد شده به صورت کامل پرشده است.
نکته دوم اینه بعضی از تیپ های موجود در بازار چسبندگی کمی دارند وبه راحتی به کار نمیچسبند. تور اندازی روی بتونه خیس باعث چسبندگی تیپ میشود.
گاهی اوقات نیز کناف مصرفی خاک زیادی به خود گرفته است، چون قبل از کار کثیف شده است یا کنافکار روی آنها راه رفته است. این خاک گرفتگی پنلهای کناف، باعث میگردد تیپ یا همان تور کناف به کار نچسبد.
برای خرید انواع تیپ کناف اینجا را کیلیک کنید.
پس از تور کشی و خشک شدن بتونه زیر آن ، تمامی درزها را به پهنای سی الی چهل سانت بتونه میکنیم. مواظب باشید بتونه کاری ،کاملا یکدست و نرم باشد وصاف و صیقلی کار را بتونه کنید. با توجه به تیپی که شما زیر کار انداخته اید مطمئنا محل کار برجسته میشود، پس فکر نکنید شما میتوانید مثل بتونه کاری دیوار آن را صاف کنید بلکه باید موج بسیار نرمی در عرض سی الی چهل سانت ایجاد کنید.
کلیه کار را بتونه کنید و سپس 24 ساعت صبر کنید، بتونه درزگیری در طول دو الی سه ساعت خشک شود. ولی حتما باید بیست و چهارساعت زمان بگذرد تا فعل و افعالات شیمیایی لازم در آ صورت گرفته و آماده مرحله بعد شود.
معمولا برای رسیدن به بهترین حالت، نقاش دو یا سه بار بتونه درزگیری را روی تمامی درزها و محل اتصالات لایه لایه میکشد تا به بتونه کاری مطلوب برسد.
پس از این مرحله بعضی از نقاشها با بتونه درزگیری یا بتونه نقاشی یا ماستیک کناف کلیه سطح ها را ماستیک میکنند. یعنی لایه نازکی به ضخامت چند دهم میلیمتر از بتونه، روی تمای سطح پنل کناف میکشیم. این کار باعث میشود که کار یکنواخت شود بسیاری از افراد ماستیک کناف را انجام نمیدهند، چون معتقدند قسمتهای وسط پنل های کناف که صاف هستند موردی ندارند تا بتونه شوند. بتونه ماستیک باعث میشود رنگ آمیزی کناف راحت تر شود واگر عیبی از چشم نقاش دور مانده حتما پر شود و ترمیم شود. ولی مد نظر داشته باشید بسیاری از نقاش ها این کار را انجام نمیدهند.
بیشتر بخوانید: بررسی محصولات متفرقه کناف ، مزایا و معایب
بتونه درزگیری برای ماستیک خیلی مناسب نیست، چون مقداری زبر است. فرق بتونه ماستیک کناف با بتونه درزگیری همین نرم بودن آن است ضمن آنکه بتونه ماستیک دیرتر سفت میشود و کار را راحتتر میکند.
برای دیدن ویدیو انجام کلیه مراحل کار بتونه کاری ، درزگیری و نقاشی کناف اینجا را کیلیک نمایید.
پس از انجام بتونه کاری کامل، کلیه سطوح باید سمباده شود. از سمباده نیمه نرم استفاده کنید و کل سطح را یکنواخت کنید. حواستان به درزها باشد محل اتصال پنل ها صاف نمیشود. (به علت اینکه شما روی آنها تور یا تیپ گذاشته اید) وظیفه شما ایجاد موجی نرم در محل اتصال ها است تا پس از نقاشی مشخص نباشد.
در مرحله آخر شروع به آستر زدن کناف میکنیم و کلیه سطح را با رنگ آستر میپوشانیم. معمولا پس از آستر کردن رنگ نیز یک یا دو مرحله لکه گیری انجام میشود.
شما میتوانید لکه گیری را با بتونه درزگیری یا بتونه نقاشی کناف انجام دهید.
پس از یک لایه آستر معمولا چسبندگی بتونه به کار کم کم میشود، بنابراین توصیه میگردد از بتونه نقاشی کناف استفاده کنید، که مخصوص همین مرحله کار است.
بسیاری از رنگکارها و نقاشان ساختمان، از بتونه همه کاره یا بتونه پلاستیک یا بتونه روغنی در این مرحله استفاده میکنند.
ساخت و ساز خشک کناف یک کار اصولی و علمی است و تمامی مراحل کار ، کاملا در بروشورها و کاتولوگ های کناف آمده است. لذا بهتر است طبق روال پیشنهادی خود شرکت کناف ایران کار کنید تا بهترین نتیجه حاصل شود. البته تجربه نیز در این امر، بی تاثیر نیست بسیاری از افراد روش مخصوص به خود را دارند ولی بدانید کلیت اصول به شکل بالاست.
گاهی اوقات نیز به دلیل گرانی برخی از بتونه ها یا در قراردادهایی که قیمت پایین دارند ، نقاش بعضی از مراحل را انجام نمیدهد یا به روشی غیر اصولی کار میکند، تا ضرر قرارداد را جبران نماید.
سعی کنید ابتدای کار قیمت درستی برای کار در نظر بگیرید، تا بتوانید با وجدانی آسوده کار را به اتمام رسانید.شاید در بسیاری از مواقع کم کاری در نقاشی کناف در کوتاه مدت هیچ تاثیری نداشته باشد، ولی در دراز مدت باعث کاهش عمر کار یا ترک خوردگی کناف میشود. حتی در همان ابتدای کار نیز افراد خبره میتوانند تشخیص دهد که کار درخشندگی و کیفیت لازم و درجه یک را ندارد و دلیل این امر استفاده از جنس بی کیفیت و یا روش های غیر اصولی است.
در مرحله آخر نیز یک سمباده نرم به تمامی کار زده میشود و دو مرحله رنگ نهایی روی کار اجرا میگردد.
کار شما آماده است. هالوژن ها را به آرامی سر سوکت ها نصب کنید و کار را تحویل دهید.
خوشحال میشویم تجارب شما را در زمینه بتونه کاری کناف بشنویم.
در ضمن هرگونه سوال یا ابهامی در مورد روش بتونه کاری کناف و نقاشی آن داشت باشید میتوانید به صورت رایگان با کارشناسان ما مشاوره نمایید
شما میتوانید از طریق فرم زیر کلیه نظرات و تجربه های خود را در میان بگذارید.