پلکسی چیست؟
پلکسی ورقی از جنس پلاستیک است که تحولی بزرگ در دنیای دکوراسیون و ساختمان ایجاد کرده است. این ورق با نامهای مختلفی مانند ورق آکریلیک، طلق شفاف و حتی به نام علمی آن یعنی پلی متیل متاکریلات شناخته میشود. این ورقها در واقع نوعی ترموپلاستیک هستند. (پلیمری که در برابر حرارت بدون تغییر شیمیایی فقط ذوب میشود.) که در انواع و رنگهای مختلف تولید شده و مصرف گوناگون و فراوانی در زندگی شما دارند. معمولا پلکسی گلاس در انواع مختلف پلکسی شفاف، پلکسی رنگی، پلکسی ترانسپارنت و پلکسی آینهای در بازار وجود دارد.
این ورقهای پلاستیکی و کاربردی، انعطاف پذیری خاصی دارند؛ اما برخلاف تصور عموم مردم نرم نبوده و اتفاقا جنس آنها کمی خشک است. و در برابر فشار زیاد امکان شکنندگی برای آنها وجود دارد. اما در عین حال بسیار سبک بوده و قابلیت شکل پذیری و حکاکی مخصوصا با لیزر را داشته. که از این بابت نکته بسیار جذاب و مهمی است. سبک بودن و همچنین قابلیت شفافیت این محصول باعث شده تا در بسیاری از موارد به جای شیشههای معمولی نیز استفاده شوند. اما اگر بخواهیم نگاهی کلی به تمامی ویژگیهای این محصول داشته باشیم موارد ذیل قابل شمارش هستند.
ویژگیهای ورق پلکسی گلاس
- 1- مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار
- 2- شفافیت ۹۰ درصدی در برابر عبورنور
- 3- سبک بودن و راحتی در حمل و نقل
- 4- مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی
- 5- انعطاف پذیری نسبی در هنگام استفاده
- 6- قابلیت حکاکی و لیزر کاری
اینها ویژگیهای یک ورق با کیفیت پلکسی است. هر چند در بازار امروز ورقهای وارداتی زیادی موجود است؛ اما معمولا نوع تایوانی مخصوصا برندهای چوچن، یرلانگ و یرچانگ دارای کیفیت بیشتری نسبت به سایر ورقها هستند. خرید کاغذ دیواری.
محل استفاده از پلکسی گلاس
این ورقها استفاده فراوانی در صنایع مختلف دارند؛ اما به طور کلی میتوان موارد را معرفی کرد.
- 1- استفاده به عنوان سقف کاذب در مکان مختلف
- 2- در کوراسیون داخلی و صنعت تزئینات
- 3- جایگزین شیشه در صنعت ساختمان
- 4- استفاده از نوع ترانسپارنت به جای شیشههای سنتی
- 5- ساخت استندهای تبلیغاتی و دکوراسیون
- 6- ساخت گیف باکس و جعبه هدیه
- 7- ساخت آکواریوم
- 8- استفاده در صنعت خودرو سازی
ابعاد ورق پلکسی گلاس
در ایران این ورقها معمولا در ابعاد ۱۸۳*۱۲۲ سانتی متر یافت میشوند. این اندازه به عنوان یک ورق کامل یا همان یک ورق استاندارد نیز یاد میشود. ضخامت این ورقها نیز از ۲ ملیمیتر تا ۴۰ میلیمتر موجود بوده و میتوان در هر ضخامتی آنها را سفارش داد. معمولا یک لایه پوشش کاغذی روی این ورقها قرار داده میشود. تا از هر گونه خط و خش احتمالی جلوگیری شود.
قیمت ورق پلکسی
یکی از سوالاتی که بسیاری در زمینه قیمت ورق پلکسی گلاس دارند این است. که چه فاکتورهایی روی قیمت ورق پلکسی تاثیر دارد؟ میتوان. گفت که دو فاکتور ابعاد ورق و همچنین ضخامت ورق تاثیر مستقیمی روی این محصول دارند. هر چه ابعاد بزرگتر و ضخامت بیشتر باشد قطعا قیمت محصول نیز گرانتر خواهد بود.
یکی دیگر از فاکتورهای مهم در قیمت پلکسی ( مانند تمامی محصولات) برند و کیفیت آن است. به هر میزان که موارد اولیه به کار رفته در این ورقها بیشتر و با کیفیتتر باشد، قیمت آنها نیز بالاتر خواهد بود. که در این مورد معمولا ورقهای تایوانی کیفیت بیشتر و مناسبتری نسبت با سایر ورقها دارند.
سقف کاذب پلکسی چیست؟
سقف کاذب پلکسی، یا سقف کاذب طلقی نوعی سقف کاذب از جنس پلاستیک ترمو پلاستیک است. ورقهایی که در ساخت این نوع سقف استفاده میشه انواع متفاوتی دارند. مانند سقف طلقی، پلکسی گلاس (نام تجاری سقفهای از جنس آکریلیک)، ورق پلیکربنات، ورق آکریلیک است. پلکسی یا همان پلکسی گلاس یک نوع متریال است. که ظاهری شفاف داره. جنسِ مصالح از نوع پلاستیک فشرده شده با درصد مقاومت بالا است که میتواند بجای شیشه باشه.
بیشتر بخوانید: کاغذ دیواری ایرانی
قیمت سقف کاذب پلکسی
سقف کاذب پلکسی انواع مختلفی داره، مثلاً نوع طلق یخی یا شفاف یا دوغی که هر کدام قیمت متفاوتی دارن. برای مشاهدهی قیمت بروز سقف کاذب پلکسی و قیمت سایر انواع سقف کاذب با مادر تماس باشید. به طور کلی سقف کاذب پلکسی رو میشه در بیشتر فضاها استفاده کرد. و با هر محیطی به راحتی هماهنگ بشه. طلق های سقف کاذب میتونه مات باشه یا شفاف. اگه دیده شدن فضای پشتِ کار ایرادی نداره، میشه از نوع شفاف استفاده کرد.
مزایای سقف طلقی
سقف پلکسی از نظر ظاهری خیلی خاص است. و میتونه به عنوان یکی از آیتمهای اساسی. در طراحی داخلی محیط اثرگذار باشد. برخی از ویژگیها و مزایای اصلی سقف پلکسی گلاس عبارتند از:
- 1- زمان نصبِ بسیار کمی دارن.
- 2- تعویض طلقها و ایجاد طرح جدید بدون نیاز به نصاب انجام میشه.
- 3- ارزان و مقرون به صرفه هستند.
- 4- طلقها رنگ ثابتی دارند و تغییر رنگ نمیدند. قابل شستشو هستند.
- 5- به دلیل امکان نورپردازی در سطح زیر کار، تابشِ نور به صورت ملایم است.
- 6- امکان دسترسیِ راحت به تاسیسات رو فراهم میکنه.
- 7- اتلاف حرارت و انرژی در سقف کاذب پلکسی، ده درصد کمتر از شیشه است.
بیشتر بخوانید : قرنیز در ساختمان
معایب سقف پلکسی
به دلیل اینکه جنس طلقها پلاستیک است، امکان خش افتادن روی اونها وجود دارد. در مقایسه با شیشه قیمت بالاتری دارند. سقفهای طلقی در مقابل فشار مقاومت زیادی ندارند. و اگر فشار زیادی روی اون اعمال بشه امکان ترک برداشتن وجود دارد. این نوع متریال دچار حریق نمیشه، اما اگه آتیش بگیره دود زیادی ایجاد میکند.
موارد استفاده از پلکسی
اولین جایی که به ذهن همه میرسه، پاسیوها و حیاط خلوتها هستند. به دلیل اینکه به نور زیادی احتیاج داریم. گزینهی بسیار مناسبی هستند. اینجوری با یک تیر دو نشون زدیم. هم سقف رو پوشوندیم. هم زیباییِ دو چندانی به محیط دادیم. یکی از جاهای دیگه که سقف پلکسی کاربرد داره، سرویس بهداشتی و حمام است. به دلیل اینکه این سقف رو نمیشه یکپارچه اجرا کرد، محیطهایی مثل حمام که فضای کمی دارن، برای اجرا مناسب هستند.
نحوه نصب سقف پلکسی گلاس
سقف کاذب پلکسی گلاس (طلقی) یک چهار چوب داره. که به سقف اصلی متصل میشه و صفحه های طلقی روی اون قرار میگیره. جنس این چهارچوب آلومینیوم یا گالوانیزه هست که اگر در محیطهای مرطوب نصب میشه، باید ضد رطوبت باشد. علاوه بر این، در پشت صفحات نیاز به منبع نور داریم. پس از نصب منبع نور، صفحات نصب میشوند. تا نور به صورت نقطهای نباشه و در سطح پخش بشه. برای نورپردازی در سقف کاذب پلکسی. از رشته های LED یا SMD یا لامپهای مهتابی استفاده میشه.
پلکسی گلاس رنگی
نوعی پلیمر ترمو پلاستیک است که ظاهری بسیار شفاف دارد. و میتواند نور رو تا ۹۳% عبور بده و شبیه به شیشه داره. این ورقها معمولاً در رنگهای سفید، شیری و کرم تولید میشن، ولی رنگهای متنوع دیگهای مثل سبز، قرمز، زرد، نارنجی، آبی و مشکی هم دارند. که بیشتر برای کارهای تزئینی استفاده میشه. این ورقها در دو نوع شفاف و مشجر و مات کامل و مات طرح دار در طرحهای یخی، ابری، گالشی و… در بازار موجود هستند. در طرفین صفحات شفاف معمولاً برچسبی مقوایی چسبیده میشه که از این ورقها در برابر گرد و غبار محافظت میکنه.
طلقهای مشجر طرح دار نسبت به طلقهای مشجر ماتِ کامل، نوردهی بیشتری دارند. و همچنین، لکهها و کثیفیهای دیگه رو نشون نمیدن. علاوه بر این، ورقهای پلکسی گلاسی که مات کامل (دوغی ـ اوپال) هستن. به دو صورت یک رو مات و دو رو مات تولید و عرضه میشوند. ورقهای پلی کربنات نسبت به ورقهای پلکسی گلاس مقاومت بیشتری در برابر آتش دارند. و دارای خاصیت خود خاموش شوندگی هستن. به علاوه این که ورقهای پلی کربنات بر خلاف ورقهای پلکسی گلاس، ذرات گرد و غبار معلق در هوا رو جذب نمیکنه.
پلکسی گلاس مات
برای ایجاد طرح در سقفهای طلقی نیز، از کاترهای مخصوص یا دستگاه CNC استفاده میشه. صفحات پلکسی گلاس خاصیت ضربه پذیری بیشتری در مقایسه با شیشه داره. در صورت وارد شدن ضربه به صفحات پلکسی، موج ضربه پخش میشه. در حالی که شیشه با کوچکترین ضربه میشکنه. از طرفی صفحات پلکسی در مقابل عواملی. مثل رطوبت، حرارت و مواد شیمیایی رنگشون رو از دست نمیدن.
طلق نسبت به شیشه مقاومت و ایمنی بالایی در برابر ضربه داره. و حتی در صورت شکستن تکههای تیزی ایجاد نمیکنه، در حالی که شکستن شیشه بسیار خطرناک است. جابجایی شیشه کار بسیار سخت و خطرناکی است. که نیاز به تجهیزات ویژه داره. احتمال شکستن شیشه در عملیات جابجایی زیادتر از طلق است.
اجرا و نصب سقف پلکسی به علت برشکاری راحت نسبت به شیشه، سریعتر و کم هزینهتر است. کار برش شیشه به ابزار خاص و نیروی متخصص نیاز داره. در حالیکه برش پلکسی با دست یا کاترِ مخصوص یا برش لیزری انجام میشه. با توجه به مقاومت بالای سقف پلکسی، نیاز به تعویضِ تایلها در فواصل کمتری پیش میاد. در نتیجه در بلند مدت هزینه کمتری به ساختمان تحمیل میشه.
از اینکه وقت گران بهای خود را برای خواندن این مقاله میگذارید. و با نظرات و پیشنهادات خود ما را در هرچه بهترشدن این مطالب آموزنده یاری میفرمایید. سپاسگزاریم. امیدوارم با خواندن این مقاله توانسته باشیم. به تمام سوالات شما پاسخ مثبت داده باشیم. با تشکر از شما (دفتر دکوراسیون داخلی دکورات)